Duurzame e-fulfilment

Wij geloven in volledig duurzame e-fulfilment. Nu en in de toekomst.

De huidige CO2-uitstoot die we met elkaar genereren is een belangrijke indicator van hoe het klimaat zich de komende jaren ontwikkelt. CO2 houdt namelijk warmte vast. Dus hoe meer CO2, hoe meer warmte, hoe warmer het klimaat. Warmere temperaturen hebben een desastreus effect op onze aarde. De zeespiegel stijgt, gebieden drogen uit en biodiversiteit neemt af.

Wij vinden dat we hier allemaal een rol in hebben. Zo ook wij als e-fulfilment bedrijf. Daarom werken wij met duurzame partners en investeren wij continu in het verduurzamen van onze processen en die van onze klanten: van het verminderen van retouren tot duurzame verpakkingen en duurzaam transport. Wij gaan, aan de hand van de uitkomsten van het e-Fulfilment Maturity Assessment met u in gesprek om uw groene ambities te bespreken en komen actief met verbetersuggesties voor duurzame e-fulfilment.

Duurzaam verpakken als onderdeel van duurzame e-fulfilmentpropositie

Met de opkomst van e-commerce neemt het aantal verpakkingen de laatste jaren enorm toe. Verpakkingen kunnen niet alleen heel vervuilend zijn; ze kosten soms ook onnodig veel. Daarom hebben wij in het kader van duurzame e-fulfilment, gezamenlijk met onze partner Moonen Packaging, de verpakkingsmanager ontwikkeld. De verpakkingsmanager kijkt verder dan uw producten en zoekt ook verbinding met uw processen. Zo kunt u op de fronten geld, CO2-uitstoot, ruimte en tijd nog flink besparen. Omdat Moonen Packaging met MVO-Prestatieladder Niveau 4 tot de duurzaamste bedrijven van Nederland behoort, lopen we samen voorop in Green Fulfilment en streven we naar duurzame verpakkingen.

Duurzaam bezorgen: op weg naar duurzame e-fulfilment

Wij investeren samen met andere duurzame logistieke bedrijven continu in het meetbaar maken van onze footprint. Zodoende meten wij in het kader van duurzame e-fulfilment bij steeds meer pakketjes wat de CO2-uitstoot is. U kunt dit eveneens volgen via uw e-warehouse systeem. Hiermee kunt u zich als webshop onderscheiden van uw concurrenten door ook uw klanten bewust te maken van deze uitstoot. Daarnaast onderzoeken wij met partners actief naar duurzaam transport, bijvoorbeeld elektrisch rijden door gebruik te maken van zonnepanelen op onze trailers. Hiermee verminderen wij het verbruik van fossiele brandstof en daarmee CO2-uitstoot en dragen we bij aan duurzame e-fulfilment.

Living Lab Green Fulfilment; we laten het graag zien!

Maar we staan niet stil, we investeren door! Een vast onderdeel van onze dienstverlening betreft ons Living Lab Green Fulfilment. We hebben drie proeftuinen in Weert waar wij actief duurzame producten en oplossingen testen en ontwikkelen. Bovendien delen we deze kennis actief met partners en andere stakeholders. Onderwerpen die de revue passeren zijn duurzaam vervoer, last mile stadsdistributie en waste-reductie. Bent u een duurzame webshop of geïnteresseerd in de duurzaamheid van de logistieke sector? Graag leiden wij u rond op een van onze proeftuin locaties om onze innovaties en activiteiten rondom Green Fulfilment te laten zien.

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

    Heeft u vragen over duurzame e-fulfilment?

    Nieuwsbrief

    Op de hoogte blijven van onze diensten en relevant nieuws rondom e-fulfilment? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!