Retouren

Eenvoudig en laagdrempelig retourproces

Uw klanten verwachten een zeer eenvoudig en laagdrempelig proces voor retouren. Wij begrijpen dat bij retourzendingen in e-fulfilment snelle, correcte en efficiënte afwikkeling zeer belangrijk is. Indien uw klant zich bedacht heeft of niet tevreden was over het bestelde product, kan een snelle en correcte afwikkeling van de retour alsnog voor een goede indruk zorgen. U heeft natuurlijk graag deze klant nogmaals terug! Daarom hebben we ook een fijnmazig retourennetwerk ingericht. Via ons e-warehouse systeem zijn realtime retourenrapportages inzichtelijk. Bovendien stemmen we samen de beoordelingsmethodiek van retouren vast. Zo zorgen wij voor een excellente e-fulfilment ervaring!

Toegenomen retourkosten voor webshop

Met de groei van e-commerce nemen de retourkosten steeds verder toe. Van alle Europese landen is Nederlands zelfs kampioen retourneren. Zo loopt het percentage binnen de fashion zelfs op tot 50%! Ook in andere landen groeit het aantal retouren. Het goed kunnen managen van retouren is dan ook één van de onderscheidende waardes geworden binnen e-commerce. e-Fulfilment Hub bekijkt samen met u hoe we retouren kunnen verminderen. Door slim retourmanagement kunnen de retourkosten voor uw webshop immers verminderd worden, kunt u scoren op klanttevredenheid én draagt u bij aan het verlagen van de CO2-footprint.

Realtime inzicht in uw retouren via e-warehouse

Als e-Fulfilment Hub zetten we IT centraal in het proces van e-fulfilment, logistiek en e-commerce. Met ons e-warehouse platform zorgen wij voor gebruiksgemak, snelheid en een grote hoeveelheid koppelingen waardoor uw fulfilmentproces volledig wordt ontzorgd. E-warehouse geeft u realtime inzicht in uw logistieke processen. Het systeem monitort deze en acteert erop. Verglijkbaar met de functies voor goederen inslag en warehousing zijn ook retourprocessen inzichtelijk binnen e-warehouse. Deze worden automatisch in het systeem ingeladen, waarbij bovendien de track & trace te volgen is. Gegevens zoals datum, artikelen, reden van retour en eventuele foto’s van pakbonnen, etiketten of producten kunnen worden toegevoegd. Tevens is er een retourvalidatie in het systeem zodat helder is welke retouren verwerkt zijn. Door een eenvoudig en laagdrempelig retourproces zorgen wij voor een snelle, correcte en efficiënte afwikkeling en bieden wij een excellente fulfilment ervaring!

Bent u geïntereseerd in onze retourafhandeling en wilt u de retourkosten van uw webshop verlagen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

    Wilt u meer weten over onze retourafhandeling?

    Nieuwsbrief

    Op de hoogte blijven van onze diensten en relevant nieuws rondom e-fulfilment? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!