E-warehouse

Altijd en overal inzicht in uw logistieke processen

Een optimaal IT-systeem is een must voor bedrijven in de e-fulfilment business, logistiek en e-commerce. De impact van IT in deze business wordt alleen maar groter. E-warehouse is ons fulfilment platform dat met gebruiksgemak, snelheid en een grote hoeveelheid koppelingen uw e-fulfilmentproces volledig ontzorgt. Op deze manier creëren wij een excellente fulfilment ervaring. E-warehouse kan realtime uw logistieke processen monitoren en hierop acteren, biedt integraties aan met andere platformen en draagt bij aan een duurzame e-fulfilment.

Realtime monitoren en acteren in e-warehouse

E-warehouse is een alles-in-één fulfilment platform, ontwikkeld door HC Group. Met deze tool heeft u altijd inzicht in logistieke processen. Denk daarbij aan realtime data over de voorraadstand, productdata, orders, retouren en klantgegevens. Alle inkomende en uitgaande transacties zijn realtime te volgen via ons unieke systeem. Van zowel orders, voorraad als retouren kunnen op elk moment rapporten uit worden gedraaid. Tevens kunt u zelf verzendlabels maken. Hierdoor kunt u efficiënt en kostenbesparend blijven werken.

Order management in e-warehouse

Binnen het e-warehouse systeem zijn alle orders overzichtelijk weergegeven. De orders zijn ingedeeld in verschillende categorieën: in pickproces, backorder, orders klaar voor verzending, verzending morgen, retourproces, archief en onderzoek. Binnen elke categorie zijn alle orders zichtbaar en zijn diverse gegevens als status, referentie en klantgegevens te vinden. Naast realtime inzicht in alle ordergegevens is er een adresvalidatie toegevoegd in het systeem, waardoor foutieve zendingen kunnen worden onderschept. Maakt u naast uw eigen online platform ook gebruik van andere verkoopkanalen zoals Bol.com, Ebay of zelfs fysieke winkels? Geen probleem! Het systeem bevat waar nodig koppelingen met uw e-commerce platformen. Hierdoor is het mogelijk om binnen e-warehouse alle orders in één overzicht te onderhouden. Als extra module is er ook een performance dashboard aan het systeem toegevoegd waarbij verschillende KPI’s zoals op tijd verwerkte orders, order kwaliteit en vervoerdersprestatie inzichtelijk kunnen worden gemaakt.

Inzicht en prognoses van voorraad

E-warehouse geeft u naast inzicht in order management ook inzicht in de huidige voorraadstand. Het systeem laat zien wat de fluctuatie in voorraad is geweest in een specifieke tijdsperiode, zoals de laatste maand, het laatste kwartaal of het laatste jaar. E-warehouse geeft daarbij ook inzicht in zogenoemde slow movers en fast movers. Op basis van historische gegevens kunnen er bovendien voorspellingen worden gedaan voor de toekomst. Met al deze inzichten kunt u dus niet alleen terug kijken, maar ook vooruit! Zo kunt u efficiënt en kostenbesparend blijven werken.

Retourmanagement in e-warehouse

Verglijkbaar met orders en voorraad, zijn ook de retourprocessen inzichtelijk binnen e-warehouse. Deze worden automatisch in het systeem ingeladen, waarbij bovendien de track & trace te volgen is. Gegevens zoals datum, artikelen, reden van retour en eventuele foto’s van pakbonnen, etiketten of producten kunnen worden toegevoegd. Tevens is er een retourvalidatie in het systeem zodat helder is welke retouren verwerkt zijn.

    Heeft u vragen over e-warehouse?

    Nieuwsbrief

    Wil je op de hoogte blijven van onze dienstverlening en relevant nieuws over e-fulfilment? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!