Duurzaam verzenden

Verzending met minder kilometers én CO2-uitstoot

Het lijkt een tegenstrijdigheid: duurzaam verzenden. Verzending en transport gebeurt immers veelal door het verbranden van fossiele brandstoffen. Dit zorgt voor een gigantische CO2-uitstoot. Echter zijn er juist veel kansen waar e-Fulfilment Hub in gelooft. Onderzoeken tonen aan dat het mogelijk is voor de transportwereld om in 2050 volledig duurzaam te zijn. Hiervoor moet de CO2-uitstoot met 80 tot 95% worden gereduceerd. Dát is waar wij in geloven: op weg naar volledig duurzame e-fulfilment.

Duurzaam verzenden en gezondheid

Duurzaam verzenden en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Een hoog verbruik van fossiele brandstoffen is immers schadelijk voor de gezondheid. Binnensteden slibben dicht en emissievrije steden worden dan ook steeds vaker onderwerp van gesprek. Vanuit de markt ontstaat steeds meer vraag naar duurzaam en efficiënt verzenden. Op deze manier kan de leefbaarheid in steden verhoogd worden door een schonere lucht en minder geluidsoverlast. Dit komt de gezondheid van inwoners ten goede.

Duurzaamheid binnen e-Fulfilment Hub

e-Fulfilment Hub heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo bieden wij klanten middels onze groene verzendservice de mogelijkheid samen te werken met partners om emmissieloos te verzenden met behulp van fietskoeriers, elektrische voertuigen of een met zonnepanelen geïntegreerde trailer. Daarnaast bieden we de optie CO2 te compenseren en bieden we verzending aan naar pick-up points. Zo streven we naar volledig duurzame e-fulfilment.

Met onze e-fulfilment diensten en duurzame bezorging zijn we actief door heel Europa. Door ons fijnmazige distributienetwerk en onze intensieve samenwerkingen is al tot 35% CO2 te besparen. Dit geldt niet alleen voor standaardgoederen, maar ook voor afwijkende goederen, ADR-goederen en lengtegoederen. Bovendien kunnen we voor alle landen concurrerende inkooptarieven bieden.

We bieden tevens een labelling service aan, waar zendingen eenvoudig ingeboekt kunnen worden, labels gegenereerd kunnen worden en alle informatie met betrekking tot verzending overzichtelijk is weergegeven. Van elke verzending wordt bovendien de CO2-uitstoot gemeten. Hierdoor is er altijd realtime inzicht en kan er gewerkt worden aan de ambitie om zo duurzaam mogelijk te zijn. Zodoende komen onze verzendingen op het afgesproken adres met minder kilometers én minder CO2-uitstoot. Dát is nog eens duurzaam verzenden.

Living Lab Green Fulfilment: innoveren rondom duurzaam verzenden

Om de logistieke wereld te verduurzamen heeft e-Fulfilment Hub het Living Lab Green Fulfilment in het leven geroepen. Een van de thema’s waarop wordt geïnnoveerd is duurzaam verzenden. Middels de inzet van technologieën van innovatiepartner IM Efficiency wordt het concept SolarOnTop (een met zonnepanelen geïntegreerde trailer) in de markt getest en gevalideerd om zo elektrisch vervoer te stimuleren. Zo proberen we verzending en transport zo duurzaam mogelijk in te richten.

Wilt u uw webshop verzending uitbesteden of bent u geïnteresseerd in onze duurzame verzendingen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

    Wilt u meer weten over duurzaam verzenden?

    Nieuwsbrief

    Op de hoogte blijven van onze diensten en relevant nieuws rondom e-fulfilment? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!