Groene verzendservice

Wij geloven in volledig duurzame e-fulfilment. Nu en in de toekomst.

Het verzenden van pakketjes gebeurt anno 2020 nog veelal door het verbranden van fossielen brandstoffen en zorgt daarmee voor een gigantische CO2-uitstoot. Deze CO2-uitstoot heeft een negatief effect op het milieu als gevolg. Ook is het verbranden van fossiele brandstoffen erg schadelijk voor de gezondheid van mens en dier. Daarnaast hebben de toenemende online bestellingen en dus de toenemende aantal verzendingen als gevolg dat binnensteden dichtslibben, de filedruk stijgt en de stank- en geluidsoverlast toeneemt. De groene verzendservice van e-Fulfilment Hub biedt hier een oplossing voor.

Groene verzendservice van e-Fulfilment Hub

Klimaat en duurzaamheid worden een steeds belangrijker thema in onze samenleving. Ook vanuit de markt vragen webshops steeds meer naar duurzaamheid en efficiënt transport. E-Fulfilment Hub biedt een groene verzendservice aan, waarbij middels het verminderen van de CO2-footprint een bijdrage wordt geleverd aan een beter milieu. Wij meten met behulp van een slimme CO2-uistoot meter de CO2-uitstoot van alle pakketjes die verzonden worden, zodat wij samen met jou toe kunnen werken naar volledig duurzame e-fulfilment. Per pakket of order maken wij voor u real-time inzichtelijk wat de CO2-uitstoot is. Met onze groene verzendservice zorgen wij dat uw pakketjes naar het juiste adres verzonden worden, met minder kilometers en minder CO2-uitstoot.

Living Lab Green Fulfilment

In de proeftuinen van het Living Lab Green Fulfilment testen en ontwikkelen wij duurzame innovaties om de CO2-uitstoot in de logistieke sector te verminderen. Het Living Lab heeft zich daarmee ontwikkeld als hét kennis- en innovatieplatform voor duurzame e-fulfilment. Samen met webshops, overheden en onderwijsinstellingen werken wij samen aan nieuwe technologische en sociale innovaties. Wilt u meedenken over het Living Lab Green Fulfilment? Kijk dan in onze LinkedIn community!

Innovatietrajecten leveren kwaliteit aan groene verzendservice

De ontwikkeling van de CO2-uitsoot meter is één van de innovatietrajecten van het Living Lab Green Fulfilment waaraan gewerkt wordt. Middels een software tool kan de CO2-uitstoot per pakket of order real-time inzichtelijk worden gemaakt en richting de klant gecommuniceerd worden. Dit real-time inzicht in de CO2-uitstoot per pakket of order, hoort bij de onze groene verzendservice die wij aan onze klanten bieden.

Naast de CO2-uitstoot meter wordt binnen het Living Lab Green Fulfilment ook gewerkt aan duurzaam transport. Met behulp van inzichten uit andere innovatietrajecten, ontstaan er nieuwe inzichten die gebruikt kunnen worden bij de inzet van nieuwe technologieën om de CO2-uitstoot verder te verlagen en daarmee de kwaliteit van onze groene verzendservice te verbeteren.

Heb jij interesse in onze groene verzendservice? En wil jij een bijdrage leveren aan een beter milieu door de CO2-footprint te verminderen? Neem dan contact met ons op.

  Heeft u vragen over onze groene verzendservice?

  Verlaag je voetprint, verhoog je impact

  CONTACTINFORMATIE

  Fahrenheitstraat 11
  6003 DC te Weert
  0495-788118
  [email protected]