Duurzaam transport

Wij geloven in volledig duurzame e-fulfilment. Nu en in de toekomst.

Het lijkt een tegenstrijdigheid: duurzaam transport. Transport gebeurt immers veelal door het verbranden van fossiele brandstoffen. Dit zorgt voor een gigantische CO2-uitstoot en heeft een negatieve impact op het milieu. Ook is een hoog verbruik van fossiele brandstoffen schadelijk voor de gezondheid van mens en dier. Als gevolg van (een toenemend aantal) transportbewegingen slibben binnensteden dicht, stijgt de filedruk en neemt de stank- en geluidsoverlast toe.
Echter zijn er juist veel kansen om transport duurzamer te organiseren en de ecologische voetafdruk te verkleinen! Vanuit de markt ontstaat ook steeds meer vraag naar duurzaam en efficiënt transport. Onderzoeken tonen aan dat het voor de transportwereld zelfs mogelijk is om in 2050 volledig duurzaam te zijn. Hiervoor moet de CO2-uitstoot met 80 tot 95% worden gereduceerd.  Op deze manier kan de leefbaarheid in steden worden verhoogd door een schonere lucht en minder geluidsoverlast.

Innovatietraject

Eén van de innovatietrajecten van het Living Lab Green Fulfilment is een innovatietraject om de CO2-uitstoot te verminderen. Hierbij is een pilot gestart rondom duurzaam transport, middels de inzet van technologieën van innovatiepartner IM Efficiency. Het concept SolarOnTop (een met zonnepanelen geïntegreerde trailer) wordt in de markt getest en gevalideerd om zo elektrisch vervoer en groene vrachtwagens te stimuleren. Samen met de inzichten die uit de andere innovatietrajecten, ontstaan nieuwe inzichten om middels de inzet van nieuwe technologieën de CO2-uitstoot verder te verlagen.

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

    Heeft u vragen over het Living Lab Green Fulfilment?

    Nieuwsbrief

    Op de hoogte blijven van onze diensten en relevant nieuws rondom e-fulfilment? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!