Green Fulfilment Maturity Model

Wij geloven in volledig duurzame e-fulfilment. Nu en in de toekomst.

Het Green Fulfilment Maturity Model is een assessment tool waarmee webshops en e-fulfilment bedrijven beoordeeld kunnen worden op de mate waarin hun operatie duurzaam is georganiseerd. Dit model is in feite een prestatieladder die de huidige status van de duurzaamheidscompetentie in kaart brengt. Hier wordt niet alleen de huidige situatie in kaart gebracht, maar worden ook verbeterstappen beschreven die ondernomen kunnen worden om tot hoger niveau te komen. Voor bedrijven is het Green Fulfilment Maturity Model een hulpmiddel om duurzamer te kunnen gaan opereren.

Duurzame innovaties binnen Living Lab Green Fulfilment

Voor het ontwikkelen van duurzame innovaties binnen de e-fulfilmentsector heeft e-Fulfilment Hub het Living Lab Green Fulfilment in het leven geroepen. Het Living Lab is een proeftuin voor onderzoek en innovatie rondom duurzame logistiek, waarbij duurzame logistieke oplossingen getest en ontwikkeld worden om de CO2-uitstoot in de logistieke sector te verminderen. In co-creatie met duurzame partners, webshops, onderwijsinstellingen en overheden worden nieuwe technologische en sociale innovaties ontwikkeld. Het Living Lab draagt zo aan de ene kant bij aan de kennisontwikkeling van duurzame e-fulfilment en anderzijds aan de ontwikkeling, validatie en implementatie van innovaties. Wilt u meedenken over het Living Lab Green Fulfilment? Kijk dan in de LinkedIn community!

Lifecycle Assessment als onderdeel van Maturity Model

Binnen het Maturity Model is de uitvoering van een Lifecycle Assessment van de e-fulfilment operatie van het bedrijf, een erg belangrijk onderdeel. De uitkomst van deze assessment vormt namelijk belangrijke input voor de innovatietrajecten en kunnen aanleiding zijn voor de formulering van nieuwe innovatietrajecten. Om een invulling te geven aan de ontwikkeling van kennis en innovaties, wordt er reeds gewerkt aan een aantal innovatietrajecten. Er zijn drie innovatietrajecten: de stimulering van duurzaam transport, de ontwikkeling van een CO2-uitstootmeter en de verdere ontwikkeling van het Green Fulfilment Maturity Model.

Heeft u interesse in ons Maturity Model? Of wilt u meer weten over onze e-fulfilment diensten? Neem dan contact met ons op.

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

    Heeft u vragen over het Living Lab Green Fulfilment?

    Nieuwsbrief

    Op de hoogte blijven van onze diensten en relevant nieuws rondom e-fulfilment? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!