Retourkosten webshop

Wij geloven in volledig duurzame e-fulfilment. Nu en in de toekomst.

Het is een hoofdpijndossier binnen de e-fulfilmentsector: retourkosten voor een webshop. Het beheren van retouren is essentieel voor de klantervaring. Tegelijkertijd wil je als webshop ook duurzaam opereren. Hoe kun je de retourkosten van jouw webshop nu zo laag mogelijk houden?

Toegenomen retourkosten voor webshop

Met de opkomende e-commerce nemen de retourkosten alsmaar toe. Van alle Europese landen is Nederland zelfs kampioen retourneren. Binnen de fashion kan dit percentage oplopen tot 50%! Ook in andere landen groeit het aantal retouren. Het goed kunnen managen van retouren is dan ook één van de onderscheidende waardes geworden binnen e-commerce. Door slim retourmanagement kun je de retourkosten voor je webshop verminderen, scoren op klanttevredenheid én draag je bij aan het verlagen van de CO2-footprint.

Retourkosten voor het verwerken van wilde retouren verminderen van webshops

Wilde retouren zijn onaangekondigde retourzendingen zonder label. Hierdoor is het niet mogelijk de klant of bestelling te identificeren. Deze retouren zorgen voor flinke retourkosten, ook als het aandeel relatief beperkt is. Om de retourkosten van jouw webshop te verminderen, is het mogelijk de ontvangst van artikelen in je informatiesysteem te autoriseren, waardoor de artikelen onmiddellijk teruggeplaatst worden in het distributiekanaal. Hierdoor worden de vaste activa en dus de retourkosten voor de webshop beperkt. De afstemming tussen retour en klant vindt gelijktijdig of in een volgende stap plaats.

Lokale retourkanalen om retourkosten voor webshops te verminderen

Retourkosten van webshops kunnen ook verminderd worden door lokale retourkanalen te promoten. Eerder schreven we al dat de CO2-footprint steeds belangrijker wordt in de logistiek. Door rechtstreeks verkeer naar fysieke distributiekanalen in plaats van systematische terugkeer naar een magazijn kunnen het aantal logistieke bewegingen worden verminderd. Dit vraagt echter wel om een optimaal IT-systeem. E-warehouse is ontwikkeld door e-Fulfilment Hub en kan hierbij ondersteunen. Het systeem kan realtime jouw logistieke processen monitoren en hierop acteren, biedt integraties aan met andere platformen en draagt bij aan duurzame e-fulfilment!

Wil jij met ons meedenken hoe we de retourkosten van jouw webshop kunnen verminderen? Of wil je met ons sparren over Green Fulfilment? Neem dan contact op of neem een kijkje in onze LinkedIn community.

  Heeft u vragen over het verlagen van de retourkosten van uw webshop?

  Verlaag je voetprint, verhoog je impact

  CONTACTINFORMATIE

  Fahrenheitstraat 11
  6003 DC te Weert
  0495-788118
  [email protected]