Duurzaamheid logistieke sector

Wij geloven in volledig duurzame e-fulfilment. Nu en in de toekomst.

Bent u op zoek naar een bedrijf om uw e-fulfilment te laten uitbesteden? E-Fulfilment Hub biedt als duurzame e-fulfilmentdienstverlener een excellente fulfilment ervaring aan al haar klanten. Met onze integrale benadering en visie helpen wij uw logistieke proces te verduurzamen. Als e-Fulfilment Hub vinden we namelijk dat wij ook een rol hebben in het creëren van duurzaamheid in de logistieke sector.

Green Fulfilment: een must voor duurzaamheid in de logistieke sector

Tegenwoordig houdt klimaatverandering de gemoederen flink bezig. Het broeikasgas CO2 is de belangrijkste oorzaak en heeft als gevolg dat de aarde opwarmt. Iedereen in de wereld heeft een rol om bij te dragen aan het beperken van CO2-uistoot tot een minimum. Als e-fulfilmentdienstverlener in de logistieke sector werken wij vanuit e-Fulfilment Hub samen met duurzame partners en investeren wij continu in het verduurzamen van onze processen en die van onze klanten. Wij proberen het aantal retouren te verminderen en zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame verpakkingen en duurzaam transport. Hiermee creëren we meer duurzaamheid binnen de logistieke sector.

Duurzaamheid van essentieel belang in de logistieke sector

Duurzaamheid is van essentieel belang in de logistieke sector. De toenemende online bestellingen, met een grote CO2-footprint, en de toenemende behoefte vanuit consumenten, overheden en andere organisaties om verantwoord om te gaan met het milieu, vraagt naar een verduurzaming van de logistieke sector. De gewenste verduurzaming blijft echter achter. Om te verduurzamen, zal dit bij logistieke bedrijven hoger op de agenda moeten komen.

e-Fulfilment Hub: voorbeeld van duurzaamheid in de logistieke sector

Wij zien dat het voor veel logistieke bedrijven toch moeilijk is te verduurzamen. Dit komt door het feit dat deze bedrijven te weinig kennis en middelen hebben om verduurzaming door te voeren in hun logistieke proces. e-Fulfilment Hub ontwikkelt binnen het Living Lab Green Fulfilment duurzame innovaties om de CO2-uitstoot in de logistieke sector te verminderen. Het Living Lab wordt daarom ook wel gezien als hét kennis- en innovatieplatform voor duurzame e-fulfilment, waarbij in samenwerking met webshops, overheden en onderwijsinstellingen wordt gewerkt aan nieuwe technologische en sociale innovaties. e-Fulfilment is dan ook een voorbeeld van een duurzaam logistiek bedrijf dat een bijdrage levert aan de verduurzaming in de sector. Wilt u meedenken over het Living Lab Green Fulfilment? Kijk dan in onze LinkedIn community!

Wilt u uw logistieke proces bij ons uitbesteden? En bijdragen aan de duurzaamheid in de logistieke sector? Neem dan contact met ons op.

  Heeft u vragen over duurzame e-fulfilment?

  Verlaag je voetprint, verhoog je impact

  CONTACTINFORMATIE

  Fahrenheitstraat 11
  6003 DC te Weert
  0495-788118
  [email protected]