Verduurzaming logistiek

Wij geloven in volledig duurzame e-fulfilment. Nu en in de toekomst.

Wilt u uw logistieke proces uitbesteden? e-Fulfilment Hub biedt als duurzame e-fulfilment dienstverlener aan al haar klanten een excellente fulfilment ervaring. Wij verduurzamen uw logistieke proces middels onze integrale benadering en visie. Vanuit e-Fulfilment Hub vinden we het namelijk belangrijk een rol te nemen in de verduurzaming van de logistiek.

Green Fulfilment: een must voor verduurzaming logistiek

Het thema klimaat houdt de gemoederen tegenwoordig flink bezig. De temperatuur op aarde stijgt, wat met name veroorzaakt wordt door het broeikasgas CO2. De CO2-uitstoot in de wereld is gigantisch. Iedereen in de wereld heeft dan ook een rol om bij te dragen aan een vermindering van de CO2. e-Fulfilment Hub werkt daarom aan verduurzaming van de sector. Dit doen we samen met onze duurzame partners. Niet alleen voor onze eigen processen, maar ook van die van onze klanten. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame verpakkingen en duurzaam transport en te streven naar zo min mogelijk retouren, proberen wij de verduurzaming een boost te geven.

Verduurzaming logistiek essentieel

Verduurzaming is essentieel. Het aantal online bestellingen groeit en daarmee ook het aantal pakketjes dat getransporteerd moet worden. De CO2-footprint in de logistiek wordt groter en groter. Daarnaast is er vanuit consumenten, overheden en andere organisaties een toenemende behoefte aan bedrijven die verantwoord omgaan met het milieu. Dit vraagt naar een verduurzaming van de logistiek. De gewenste verduurzaming blijft echter achter. Voor veel logistieke bedrijven is het moeilijk te verduurzamen, omdat deze bedrijven te weinig kennis en middelen hebben om verduurzaming door te voeren in hun logistieke proces. Duurzaamheid zal daarom bij logistieke bedrijven hoger op de agenda moeten komen.

e-Fulfilment Hub: voorbeeld van verduurzaming logistiek

Om tot duurzame innovaties te komen in de logistieke sector heeft e-Fulfilment Hub het Living Lab Green Fulfilment opgericht. Dit is het kennis-en innovatieplatform waar duurzame innovaties getest en ontwikkeld worden om de CO2-uitstoot in de logistieke sector te verminderen. In samenwerking met webshops, overheden en onderwijsinstellingen wordt er gewerkt aan nieuwe technologische en sociale innovaties. e-Fulfilment is dan ook een voorbeeld van een duurzaam logistiek bedrijf dat een bijdrage levert aan verduurzaming van de sector. Wilt u meedenken over het Living Lab Green Fulfilment? Kijk dan in onze LinkedIn community!

Wilt u ook bijdragen aan de verduurzaming van de logistiek? Neem dan contact met ons op!

  Heeft u vragen over verduurzaming van de logistiek?

  Verlaag je voetprint, verhoog je impact

  CONTACTINFORMATIE

  Fahrenheitstraat 11
  6003 DC te Weert
  0495-788118
  [email protected]