Red Je Pakketje wordt Instabox

e-Fulfilment Hub maakt gebruik van duurzame vervoerders in het fulfilment proces. Een voorbeeld hiervan is Red Je Pakketje die begin 2021 zijn overgenomen door het Zweedse Instabox. De twee bedrijven hebben afgelopen jaar interne processen op elkaar afgestemd. Begin dit jaar nemen ze dan ook de naam over van Instabox.

Kwaliteit heeft prioriteit voor Red Je Pakketje

Red Je Pakketje heeft de consument als hoogste prioriteit. Dit resulteert in flexibele service en een hogere kans op een juiste aflevering de eerste keer dat ze op de stoep staan. Daarnaast wordt gedacht aan de bezorger doordat ze niet per pakket maar per uur worden betaald. Hierdoor heeft de bezorger de juiste hoeveelheid aandacht voor de consument en het pakket. Medewerkers zijn in eigen dienst waardoor er meer verantwoordelijkheid voor de afwikkeling van de bezorging is.

Same day vervoerders optie

Red Je Pakketje differentieert zichzelf op kwaliteit en same day delivery. Dit doen ze door middel van avondlevering waardoor er een hogere kans is op aanname van het pakket. Onderzoek van Kieskeurig.nl (2020) wijst uit dat vooral de millennials heel geïnteresseerd zijn in de voordelen van same day delivery met in 80% geïnteresseerd in de service tegenover 20% die niet geïnteresseerd zijn. 15% is bereid meer te betalen voor same day delivery en 39% zou graag gebruik maken van de service zonder extra kosten wat neerkomt op 54% wat geïnteresseerd is in same day delivery.

Instabox veranderingen

De kwaliteit staat nog steeds voorop bij Instabox. Doordat de twee organisaties nu samengevoegd zijn, kan dit op grotere schaal gebracht worden. Instabox brengt een zeer duurzame visie met zich mee waardoor alle pakketten nu volledig fossielvrij bezorgd worden en in zoveel mogelijk gevallen elektrisch. De CO2-uitstoot wordt deels hierdoor met 110% gecompenseerd.

Naast de same day en next day delivery in de avond wordt de service verder uitgebreid met pakketkluizen die dienen als pick-up point. Hierdoor hoeft de consument niet meer thuis te zijn in een bepaald tijdvak en kunnen er meer pakketten afgeleverd worden in dezelfde tijd. Deze pakketkluis kan ook gebruikt worden voor retourpakketten. Dit brengt meer gemak en snelheid in het proces.

“Onze geringe CO2-uitstoot compenseren we voor 110%.”

  Wilt u meer weten over ons duurzaam transport?

  Verlaag je voetprint, verhoog je impact

  CONTACTINFORMATIE

  Fahrenheitstraat 11
  6003 DC te Weert
  0495-788118
  [email protected]