Minder plastic verpakkingen

Wij geloven in volledig duurzame e-fulfilment. Nu en in de toekomst.

In Nederland worden er dagelijks gemiddeld zeven verpakkingen per persoon geopend, wat zorgt voor een grote hoeveelheid afval. Ongeveer 20 procent van ons totale afval bestaat uit verpakkingen. Echter hebben verpakkingen een grote impact op het milieu. Vooral plastic verpakkingen hebben een slecht imago. Voor bijna alle verpakkingen geldt dat er grondstoffen en energie nodig zijn om ze te maken. Daarnaast geven ze afval, waarbij de meeste plastic verpakkingen een groot nadeel hebben dat ze in de natuur niet vergaan. E-Fulfilment Hub probeert dan ook een bijdrage te leveren en gebruikt minder plastic verpakkingen en meer duurzame verpakkingen.

Minder plastic verpakkingen en meer duurzame verpakkingen

Het aantal online bestellingen stijgt en daarmee ook het aantal verpakkingen. Deze verpakkingen zorgen echter voor een flinke belasting op het milieu. Tegenwoordig kijken de meeste bedrijven alleen naar de meest geschikte oplossing voor verpakkingen. e-Fulfilment Hub ziet dat anders. Omdat duurzaamheid bij ons hoog op de agenda staat, kijken wij ook naar het duurzaamheidsaspect van verpakkingen. Wij geloven namelijk in volledig duurzame e-fulfilment. Door minder plastic verpakkingen en meer duurzame verpakkingen te gebruiken, proberen wij een bijdrage te leveren aan het milieu. Daarnaast is er vanuit de markt ook een groeiende vraag naar duurzame verpakkingen. De markt roept dan ook om het gebruik van meer duurzame verpakkingen.

De verpakkingsmanager van e-Fulfilment Hub

e-Fulfilment Hub heeft samen met partner Moonen Packaging de verpakkingsmanager ontwikkeld. Deze verpakkingsmanager zoekt niet alleen verbinding met uw processen, maar kijkt ook verder. Op deze manier wordt het mogelijk om flink te besparen op geld, CO2-uitstoot, ruimte en tijd. Daarnaast werken we aan duurzame verpakkingen. 

Wilt u ook minder plastic verpakkingen en meer duurzame verpakkingen gebruiken? Neem dan contact met ons op.

  Heeft u vragen over plasticvrij verpakken?

  Verlaag je voetprint, verhoog je impact

  CONTACTINFORMATIE

  Fahrenheitstraat 11
  6003 DC te Weert
  0495-788118
  [email protected]