Duurzaam vervoer

Wij geloven in volledig duurzame e-fulfilment. Nu en in de toekomst.

Duurzaam vervoer lijkt een tegenstrijdigheid. Het vervoeren gebeurt veelal door het verbranden van fossielen brandstoffen. De  verbranding van fossielen brandstoffen zorgt voor een  gigantische CO2-uistoot, wat een negatieve impact heeft op het milieu. e-Fulfilment Hub gelooft echter in de kansen die er zijn om vervoer duurzamer te maken. Uit onderzoeken blijkt dat het voor de transportwereld mogelijk is om in 2050 volledig duurzaam te zijn. Dit is alleen het geval als de CO2-uitstoot met 80 tot 95% wordt gereduceerd. Dit is waar wij naar streven: 100% Green Fulfilment.

Duurzaam vervoer en gezondheid

Het verbruik van fossiele brandstoffen is erg schadelijk voor de gezondheid. De toenemende transportbewegingen hebben dan ook een grote impact op de gezondheid van mens en dier. Daarnaast slibben binnensteden dicht, stijgt de filedruk en neemt de stank- en geluidsoverlast toe als gevolg van de toenemende transportbewegingen. Tegenwoordig ontstaat er vanuit de markt steeds meer vraag naar duurzaam en efficiënt vervoer. Middels duurzaam vervoer kan de leefbaarheid in steden worden verhoogd door een schonere lucht en minder geluidsoverlast. Het toepassen van duurzaam vervoer in onze samenleving komt de gezondheid van mens en dier ten goede.

Duurzaamheid binnen e-Fulfilment Hub

Duurzaamheid staat bij e-Fulfilment Hub hoog op de agenda. Wij streven dan ook naar 100% Green Fulfilment. We zijn door heel Europa actief met onze e-fulfilment diensten en duurzaam vervoer, waardoor wij voor alle landen in Europa concurrerende inkooptarieven kunnen bieden. Voor alle goederen valt met ons fijnmazige distributienetwerk al tot 35% CO2 te besparen. Met behulp van onze CO2-uitstoot meter maken wij per pakket of order real-time inzichtelijke wat de CO2-uitstoot is, zodat wij samen met jou toe kunnen werken naar volledig duurzame e-fulfilment. Met ons duurzaam vervoer zorgen wij dat uw pakketjes naar het juiste adres verzonden worden, met minder kilometers en minder CO2-uitstoot.

Innovatietraject: CO2-uitstoot verminderen

Het stimuleren van duurzaam vervoer is een van de innovatietrajecten waar binnen het Living Lab Green Fulfilment aan gewerkt wordt. Middels de inzet van de technologieën van innovatiepartner IM Efficiency, is er een pilot gestart rondom duurzaam transport. In de markt wordt het concept SolarOnTop, een met zonnepanelen geïntegreerde trailer, getest en gevalideerd om elektrisch vervoer te stimuleren. Daarnaast ontstaan met de inzichten uit de andere innovatietrajecten nieuwe inzichten om met behulp van de inzet van nieuwe technologieën de CO2-uitstoot verder te verlagen. Wilt u meedenken over het Living Lab Green Fulfilment? Kijk dan in onze LinkedIn community!

Heeft u interesse in ons duurzaam vervoer? Of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem dan contact met ons op.

  Heeft u vragen over Green Fulfilment?

  Verlaag je voetprint, verhoog je impact

  CONTACTINFORMATIE

  Fahrenheitstraat 11
  6003 DC te Weert
  0495-788118
  [email protected]