Zonnepanelen op vrachtwagens

Wij geloven in volledig duurzame e-fulfilment. Nu en in de toekomst.

Het verzenden van pakketjes gebeurt met name door het verbranden van fossielen brandstoffen, wat zorgt voor een gigantische CO2-uitstoot met een negatief effect op het milieu als gevolg. Het toenemende aantal online bestellingen heeft als gevolg dat ook meer pakketjes verzonden moeten worden en er dus meer vrachtwagens ingezet moeten worden om deze pakketjes bij te klant af te leveren. Meer vrachtwagen betekent meer kilometers en dus ook meer CO2-uitstoot. E-Fulfilment Hub biedt met behulp van zonnepanelen op vrachtwagens een oplossing.

Zonnepanelen op vrachtwagens verminderen CO2-uitstoot

Het installeren van zonnepanelen op vrachtwagens biedt een oplossing voor de gigantische CO2-uitstoot van vrachtwagens. Vrachtwagens zullen namelijk brandstof besparen, wat leidt tot een vermindering van duizenden kilo’s CO2-uitstoot. Het duurzamer maken van de vrachtwagens door zonnepanelen op vrachtwagens te installeren is dan ook een goed voorbeeld van een ontwikkeling in de logistieke sector om de CO2-uitstoot te verminderen.

Innovatietraject Living Lab Green Fulfilment

Het kennis- en innovatieplatform waarbinnen innovatietrajecten als zonnepanelen op vrachtwagens lopen, is Living Lab Green Fulfilment: hét kennis- en innovatieplatform op het gebied van duurzame e-fulfilment. Het Living Lab richt zich in brede zin op het ontwikkelen van kennis en innovatie, met als doel om de CO2-uitstoot in de logistieke sector te verminderen. e-Fulfilment Hub werkt hierin samen met webshops, overheden, onderwijsinstellingen en allerlei andere partners aan nieuwe technologische en sociale innovaties.

Een van de innovatietrajecten waar binnen het Living Lab aan gewerkt wordt, is het stimuleren van duurzaam transport. In dit traject wordt het concept SolarOnTop, een met zonnepanelen geïntegreerde trailer van onze innovatiepartner IM Efficiency, in de markt getest en gevalideerd om elektrisch vervoer te stimuleren. Wilt u meedenken over het Living Lab Green Fulfilment? Kijk dan in onze LinkedIn community!

Heeft u interesse in zonnepanelen op vrachtwagen om daarmee bij te dragen aan het verminderen van de CO2-uistoot? Of wilt u meer informatie over onze e-fulfilment diensten? Neem dan contact met ons op.

  Heeft u vragen over zonnepanelen op vrachtwagens?

  Verlaag je voetprint, verhoog je impact

  CONTACTINFORMATIE

  Fahrenheitstraat 11
  6003 DC te Weert
  0495-788118
  [email protected]