Wereldmilieu dag

Zaterdag 5 juni is het Wereld Milieu Dag. Op deze dag worden over de hele wereld milieukwesties aangepakt. Het doel is om mensen bewust te maken van het belang van het milieu voor onze wereld, en om u te laten weten wat we kunnen doen om het milieu te beschermen. 

Wat is Wereldmilieudag? 

De Verenigde Naties (VN) houden sinds 1974 elk jaar Wereldmilieudag. Daarom willen de Verenigde Naties dat de regering en haar mensen rekening houden met de impact van het milieu op ons welzijn. Ook wil de organisatie informatie geven over wat we kunnen doen om het milieu te beschermen. 

Herstel van het ecosysteem 

Het thema van 2021 was het herstel van ecosystemen. Dankzij moderne wetenschap en technologie kunnen mensen hun leefomgeving op vele manieren veranderen. Dit gebeurt op zeer grote schaal. Deze omgeving beïnvloedt echter het menselijk welzijn en de economische ontwikkeling over de hele wereld. Dit jaar stellen ze het algemeen milieubewustzijn centraal met “grenzen aan de groei”.

Grote uitdaging

Het beschermen en verbeteren van het milieu is erg belangrijk. Maar dat is ook een grote uitdaging. Wereldmilieu dag roept op tot verantwoordelijk optreden van individuen, bedrijven en overheden bij het behoud en de verbetering van het milieu. Als e-Fulfilment Hub vinden we het milieu natuurlijk ook erg belangrijk als duurzame fulfilment partner. Om deze reden werken we aan innovatieve projecten in het Living Lab Green Fulfilment om de logistiek verder te verduurzamen. Een voorbeeld hiervan is ons nieuw ontwikkelde CO2-uitstoot tool waarmee uw klant de CO2 uitstoot van de order kan inzien voordat ze bestellen.

Internationale milieuconferentie 

Op 5 juni 1972 was de eerste internationale milieuconferentie. Deze staat bekend als het United Nations Environment Programme. Elk jaar wordt steeds in een ander land vergaderd, vorig jaar was dit in Pakistan. E-Fulfilment Hub draagt bij aan het milieu met duurzame oplossingen voor webshops. Onze slimme CO₂ meter en duurzame verpakkingen dragen bij verduurzaming van de pan-Europese logistiek.

  Wilt u weten over onze duurzame oplossingen?

  Verlaag je voetprint, verhoog je impact

  CONTACTINFORMATIE

  Fahrenheitstraat 11
  6003 DC te Weert
  0495-788118
  [email protected]