Met Happy Plastic naar circulair plasticgebruik

Tegenwoordig wordt er steeds meer gezocht naar een duurzame omgang van grondstoffen. Deze zijn namelijk niet onuitputbaar en de voorraad raakt steeds verder uitgeput. Onze duurzame verpakkingspartner Moonen Packaging heeft een oplossing ontwikkeld voor het herbruiken van plastic. Met Happy Plastic wordt schone LDPE folie retour gehaald bij klanten om deze vervolgens te recyclen en nieuwe producten van te maken.

Ontstaan van Happy Plastic

Het idee is ontstaan naar aanleiding van de duurzaamheidsstrategie binnen Moonen Packaging. Naar aanleiding van duurzaamheidsmeetings zijn ze gaan kijken naar (circulaire) oplossingen. Happy Plastic is ontstaan vanwege het circulaire concept. Het blijkt dat nog steeds een grote hoeveelheid van deze folie verbrand wordt en dat is zonde van de dure en schaarser wordende grondstoffen. Waarom iets verbranden als je het kunt recyclen?

Constructie van het recylceproces

Het recycle project is zo ingericht dat wij binnen Moonen balen van de folie maken. Dit scheelt enorm veel volume. De balen gaan naar de recycler die de folie afbreekt in kleine stukjes, schoonmaakt en omsmelt naar granulaat. Dit granulaat wordt gebruikt om bijvoorbeeld knapzakken of vuilniszakken van te maken. De zakken worden vervolgens weer geleverd aan onze klanten.

Wat heeft het al opgeleverd?

Op dit moment hebben we circa 11 balen geperst van +/- 250 kg. Totaal dus circa 2750kg. We zien dat sinds HC Distributie is aangesloten er meer plastic beschikbaar is voor het recyclen. Voor de beeldvorming is 2750kg circa 550 knapzakken vol met plastic. Een mooie start!

Uitbreiding

Op het moment dat de pilot succesvol is afgerond kunnen we zeker meer klanten aan laten sluiten! Afhankelijk van het volume aan LDPE bij de klant kijken we wat de mogelijkheden zijn. Bedrijven in de regio Weert zouden bijvoorbeeld de knapzakken LDPE bij ons kunnen afgeven om te laten recyclen.

  Wilt u meer weten over onze duurzame oplossingen?

  Verlaag je voetprint, verhoog je impact

  CONTACTINFORMATIE

  Fahrenheitstraat 11
  6003 DC te Weert
  0495-788118
  [email protected]