De expansie van HC Group en Thijs Logistiek

HC Group en Thijs Logistiek breiden beiden uit! HC Group doet dit in de vorm van een expansie door middel van het uitbreiden naar een nieuwe locatie. Thijs Logistiek gaat verhuizen naar een hele nieuwe locatie! De ontwikkelingen van HC Group en Thijs Logistiek zijn een grote stap voor het logistiek centrum van Europa. 

De verhuizing van Thijs Logistiek

Thijs Logistiek heeft besloten dat het tijd voor verduurzaming en verhuizing. Na aanleiding van deze strategische zet besloot e-Fulfilment hub als partner een aantal vragen te stellen met betrekking tot deze.

Directeur van Thijs Logistiek Marius Verschuuren reageerde op onze vraag naar wat de reden voor de verhuizing is.

“We werkten steeds efficiënter en door groei was de bestaande huisvesting te klein geworden. Door onze specifieke wensen (veel X-dock) is gezocht naar de mogelijke oplossingen.” – De volgende voor stap voor Thijs Logistiek was het inzetten op de verhuizing.

Voordelen van de verhuizing voor klant en Thijs logistiek

Ten eerste kan er efficiënter gewerkt worden doordat de locatie een stuk groter en nieuwe is dan de oude locatie. Ten tweede is de locatie geïntegreerd met het e-warehouse systeem van HC Group waardoor leegloop vermeden wordt. Ten derde is de organisatie van Thijs Logistiek nu gecentreerd op een locatie, hierdoor is een beter overzicht wat lijd tot een efficiëntere aansturing. Ten vierde is het aantal palletplaatsen voor de opslag van gevaarlijke stoffen met 650% gestegen van 500 naar 3500 palletplaatsen. Als laatste is het gebouw duurzaam, Thijs Logistiek is erg milieubewust en word hierin ook ondersteund door e-Fulfilment hub.

Door de verhuizing is de grens van het groeipercentage gestegen naar 45% en worden loonkosten met 1,4% verminderd in de komende vijf jaar.

Over de expansie van HC Group

HC Group heeft vanaf 31 januari een nieuw pand erbij. In 2021 bleek dat het huidige warehouse vol zou raken tegen het einde van het jaar. Hierom is er actie genomen om mee te kunnen groeien met klanten en meer ruimte beschikbaar te krijgen voor de toekomst. Dit resulteerde in de huur van een deel van het nieuwe DHL distributie warehouse in Weert. Hiermee wordt een oppervlakte van 40.000 m2 toegevoegd aan de oppervlakte in het huidige warehouse. Als duurzaam fulfilment organisatie is e-Fulfilment Hub blij met deze uitbreiding van onze partner. Het nieuwe pand is namelijk ontwikkeld met uitstekende kenmerken op duurzaamheid. Zo is het distributiecentrum volledig elektrisch en ontwikkeld met veel aandacht voor een optimaal klimaat en comfort voor alle gebruikers van dit gebouw. Daarnaast is er veel aandacht voor groen- en ecologische voorzieningen. Hierdoor heeft het een BREEAM-NL score van 4 sterren van de te behalen 5.

Over de toekomst

E-Fulfilment Hub kijkt uit naar de samenwerking met zowel HC Group en Thijs Logistiek en het begeleiden naar milieubewuste logistiek.

“Samen werken wij aan een milieubewuste toekomst.”

  Wilt u meer weten over verduurzaming?

  Verlaag je voetprint, verhoog je impact

  CONTACTINFORMATIE

  Fahrenheitstraat 11
  6003 DC te Weert
  0495-788118
  [email protected]