Vrouwen op de vrachtwagen

Moeder Daniëlle (39) en dochter Romy (19) zijn allebei vrouwen op de vrachtwagen. Als vrachtwagenchauffeur van onze partner THIJS Logistiek zorgen ze er onder andere voor dat de verzendingen van onze klanten snel, efficiënt en duurzaam op de plaats van bestemming aankomen. Ondanks dat vrouwen in de minderheid zijn in de transportsector, hebben Daniëlle en Romy veel plezier in hun vak. Ze spraken met Sectorinstituut Transport & Logistiek over hun passie en drijfveren. 

Vrouwen op de vrachtwagen

Rijden zit in de familie

Een groot deel van de familie van Daniëlle en Romy rijdt als chauffeur. De stiefvader van Daniëlle was touringcarchauffeur. Van jongs af aan ging ze altijd mee op de wagen en dat is nooit weg gegaan. Na haar administratieve opleiding is ze bij een benzinepomp gaan werken waarna ze in 2008 op de vrachtwagen is begonnen.

Ook voor dochter Romy is het rijden met de paplepel ingegoten. “Mijn moeder wilde dat ik ook een andere opleiding ging doen om iets achter de hand te hebben, maar hier ligt mijn hart. Een kappersopleiding of iets anders kan ik altijd nog gaan doen”, geeft Romy aan. Ze is na haar middelbare school dan ook direct aan de slag gegaan als vrachtwagenchauffeur.

“Mijn hart ligt echt bij het rijden.”

  Afwisselende diensten

  De combinatie vrachtwagenchauffeur en moeder kan lastig zijn. Dat geeft ook Daniëlle toe. ‘Het kan lastig zijn, maar doordat ik avond- en nachtdiensten werk, kan ik er overdag zijn voor mijn jongste dochter (6). Wanneer ik werk zijn mijn partner en Romy thuis. Overdag gaat mijn dochter naar school en slaap ik bij. Romy en ik zien elkaar soms, wanneer onze diensten op elkaar aansluiten. De meeste mensen weten wel dat we moeder en dochter zijn.”

  Daniëlle begint vaak rond 20:00 en werkt tot 03:00/04:00. Haar werk bestaat vooral uit het koppelen van trailers en deze naar verschillende locaties brengen. Romy begint meestal tussen 05:00 en 07:00. Haar vracht ziet er altijd anders uit, geeft ze aan. “In principe vervoer ik alles wat je online kunt bestellen.”

  Zowel Daniëlle als Romy worden het meest blij van rijden. Daar ligt écht hun hart. Tijdens Corona zijn de diensten wel langer en de vrachtwagens voller. Dat kan soms pittig zijn, vind Romy, maar mag de pret zeker niet drukken.

  Wilt u meer weten over onze duurzame verzendoplossingen?

  Verlaag je voetprint, verhoog je impact

  CONTACTINFORMATIE

  Fahrenheitstraat 11
  6003 DC te Weert
  0495-788118
  [email protected]