Verlaging ecologische voetafdruk door inzet verpakkingsmanager

De e-commerce en e-fulfilment markt hebben zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld. De verwachtingen van de consument rondom het bezorgen van pakketten zijn dan ook flink gestegen. In 2019 was Same Day Delivery nog een belangrijke pijler. In 2020 draait het meer om termen als duurzaamheid en bezorgschaamte.

 

Ecologische voetafdruk belangrijk

Consumenten zien het steeds vaker: pakketten vol met plastic opvulmateriaal of grote dozen voor een klein artikel. Maar zitten consumenten daar wel op te wachten? Uit onderzoek van Sendcloud onder 8529 Europese consumenten, waaronder 1005 Nederlanders, blijkt dat de Nederlandse consument het belangrijk vindt dat webwinkels hun ecologische voetafdruk beperken. Ruim tweederde van de Nederlandse consumenten geeft namelijk aan dat zij vinden dat webwinkels te veel verpakkingsmaterialen gebruiken. Nog eens 62% vindt dat het verpakkingsmateriaal volledig recyclebaar moet zijn.

 

Verpakkingsmanager van e-Fulfilment Hub

Verpakkingen kunnen niet alleen heel vervuilend zijn. Ze kosten soms ook onnodig veel. Om die reden heeft e-Fulfilment Hub, gezamenlijk met partner Moonen Packaging de verpakkingsmanager ontwikkeld. De verpakkingsmanager kijkt verder dan enkel producten en zoekt ook verbinding met processen. Zo kan er op de fronten geld, CO2-uitstoot, ruimte en tijd nog flink bespaard worden.

Integratie met verschillende disciplines

De verpakkingsmanager van e-Fulfilment Hub slaat samen met verschillende disciplines en mensen de handen ineen voor besparingen in de organisatie. De verpakkingsmanager integreert de besparingen tevens in de logsitiek, marketing en operations van de organisatie. Hierdoor kunnen ook andere afdelingen profiteren van besparingen. e-Fulfilment Hub maakt op deze manier inzichtelijk hoe middels duurzame verpakkingen kosten bespaard kunnen worden door efficiënter te werken.

Wil je meer weten over de Green Fulfilment gedachte van e-Fulfilment Hub? Neem contact met ons op of neem eens een kijkje in onze LinkedIn community!

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden rondom duurzame verpakkingen?

Verlaag je voetprint, verhoog je impact

CONTACTINFORMATIE

Fahrenheitstraat 11
6003 DC te Weert
0495-788118
[email protected]