Seminar e-Fulfilment Hub stimuleert innovatie in e-commerce

Om ondernemers te ondersteunen en hen inzicht te geven in de kansen, valkuilen en best practices op het gebied van innovatie in e-commerce, organiseert e-Fulfilment Hub een inspirerend seminar: E-commerce meets Hightech.

Weert / Venlo, 12 september 2018 – Digitalisering biedt grote kansen voor e-commerce; steeds meer data raken ontsloten en kunnen met behulp van technologieën als artificial intelligence beter ingezet om webshops en hun processen te optimaliseren. Toch hebben veel e-commerce ondernemers nog weinig kaas gegeten van digitale technologieën, waardoor de verzamelde data nauwelijks worden ingezet. Om webshops te ondersteunen en future-proof te maken, organiseert e-Fulfilment Hub op dinsdag 2 oktober een inspirerend en interactief seminar over innovatie in e-commerce!

E-commerce aan de vooravond van digitale revolutie  
Digitalisering brengt de e-commerce wereld versneld naar een nieuw tijdperk; een tijdperk waarin innovatie en data centraal staan. Webshops en e-fulfilmentbedrijven genereren enorme hoeveelheden data over hun klanten, want alles wat de klant op de webshop ziet en doet wordt gemeten. Dankzij alle verzamelde data en innovatieve algoritmes krijgen webshops inzicht in klantspecifieke kooppatronen en koopgedrag. Zo kunnen webshops een perfect beeld vormen van hun (potentiële) klanten en hen een volledig gepersonaliseerde klantervaring bieden. Denk bijvoorbeeld aan het aanbevelen van producten op basis van de interesses en aankoopgeschiedenis van de klant. Kortom, onderscheidend vermogen en concurrentievoordeel komt steeds meer te liggen in het op de juiste manier analyseren en benutten van data.

Webshops benutten kansen digitalisering nauwelijks

Terwijl veel webshopeigenaren zich vroeger vooral richten op het ontwikkelen van een aantrekkelijke website, social media en/of het onderhouden van een aantrekkelijk productassortiment, komt de focus tegenwoordig steeds meer te liggen op data en technologie. Dit vraagt om nieuwe digitale kennis en competenties, die binnen deze bedrijven vaak onvoldoende aanwezig is. De kansen van digitalisering en personalisering worden daardoor nog nauwelijks benut. Internet of Things (IoT), oftewel het verbinden van apparaten met het internet, kan bijvoorbeeld worden ingezet voor het integreren van informatiestromen en het optimaliseren van transportplanning, maar er zijn nog slechts weinig bedrijven die van deze mogelijkheid gebruik maken. Kortom; het is noodzakelijk voor bedrijven te innoveren, maar dit gebeurt vooralsnog nauwelijks.

Seminar: E-commerce meets hightech

Om ondernemers hierin te ondersteunen en hen inzicht te geven in de kansen, valkuilen en best practices op het gebied van innovatie in e-commerce, organiseert e-Fulfilment Hub een inspirerend seminar: E-commerce meets Hightech. Tijdens dit seminar worden gerenommeerde topsprekers op het gebied van onder meer blockchain en Internet of Things afgewisseld met interactieve groepssessies en paneldiscussies en wordt ingegaan op de kansen voor de e-commerce sector. Er worden actief samenwerkingsverbanden gesmeed en de deelnemers gaan naar huis met praktische handvaten over hoe zij zich kunnen onderscheiden door middel van data en technologie. Het seminar vindt plaats op dinsdag 2 oktober a.s. op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen en is kosteloos toegankelijk. Meer informatie over het seminar en de mogelijkheid u gratis aan te melden vindt u op de website.