‘Nederland is koploper verduurzaming logistiek vastgoed’

Als het gaat om verduurzaming van logistiek vastgoed staat Nederland er goed op. Uit onderzoek van internationale vastgoedadviseur JLL blijkt dat 70% van de bedrijven nadenkt over duurzaamheid bij (het huren van) nieuwe locaties. e-Fulfilment Hub onderschrijft deze trend en is blij dat veel bedrijven net als ons steeds duurzamer willen opereren.

Vraag naar logistiek vastgoed neemt toe

Door de sterke groei van de e-commercesector zijn er de komende jaren miljoenen vierkante meter extra magazijnruimte nodig. In 2025 zal ongeveer 26% van alle detailhandelsverkopen online zijn, waar dit in 2020 nog minder dan 18% was. Dit vertaalt zich in de vraag naar logistiek vastgoed.

Hoge urgentie verduurzaming logistiek vastgoed

Het onderzoek toont tevens aan dat de urgentie om CO2-uitstoot te verminderen enorm hoog is. Op dit gebied is immers nog veel winst te behalen. Als het gaat om de afwegingen voor logistiek vastgoed, speelt duurzaamheid wereldwijd nog maar een beperkte rol. Met de toekomstige groei in het achterhoofd is dit dus een enorme kans om flinke slagen te maken op het gebied van verduurzaming.

Nederland loopt voorop

Wereldwijd loopt Nederland voorop als het gaat om verduurzaming van logistiek vastgoed. 70% van de Nederlandse bedrijven houdt actief rekening met de duurzaamheid van het logistiek vastgoed. Europees gezien ligt dit percentage slechts op 40%, waar andere continenten nog aanzienlijk lager scoren.

Duurzame panden

e-Fulfilment Hub heeft de duurzaamheid van de panden zoveel mogelijk geoptimaliseerd, bijvoorbeeld middels LED verlichting en zonnepanelen maar ook middels voorzieningen wat betreft klimaat, ventilatie en licht. De nieuwbouw van onze partner Moonen Packaging is zelfs beloond met een BREEAM excellent**** certificaat. Graag inspireren wij de gehele sector om bij te dragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en stap voor stap toe te werken naar volledig duurzame e-fulfilment.

Benieuwd hoe wij dit nog meer doen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

  Wilt u meer weten over onze duurzame oplossingen?

  Verlaag je voetprint, verhoog je impact

  CONTACTINFORMATIE

  Fahrenheitstraat 11
  6003 DC te Weert
  0495-788118
  [email protected]