Miljoen vierkante meter extra magazijnruimte nodig door groei e-commerce

De groei van de e-commerce in Nederland is eindeloos. Dit heeft tot gevolg dat er volgens berekeningen van logistiek vastgoed adviseur CBRE 1,2 miljoen vierkante meter extra magazijnruimte nodig is om de groei bij te benen.

Dit cijfer is gebaseerd op een explosieve toename in het aantal internetverkopen t.w.v. ongeveer een miljard euro. Melissa Verhoef, senior research analyst bij CBRE verklaart: “De groei vertaalt zich in een vraag naar 110.000 vierkante meter magazijnruimte”. De waarde van e-commerce lag in 2020 nog op zo’n 19,7 miljard euro. De komende jaren zal dit naar verwachting toenemen met 10,8 miljard euro met als gevolg dus een behoefte aan 1,2 miljard vierkante meter magazijnruimte.

Uitdaging om aan groeiende vraag te voldoen

De afgelopen jaren zien we een enorme groei in e-commerce. Volgens de vastgoedadviseur zal in 2025 ongeveer 26% van alle detailhandelsverkopen online zijn. In 2020 lag dit percentage nog onder de 18%. Deze ontwikkeling is ook terug te zien in de vraag naar logistiek vastgoed. Het kapitaal en de wens om te investeren is er volop. Desondanks zal het volgens CBRE een enorme uitdaging worden om aan de vraag te kunnen voldoen. .

Groeiende warehousing capaciteit e-Fulfilment Hub

Recentelijk heeft ook e-Fulfilment Hub de warehousing capaciteit uitgebreid om aan de stijgende vraag te voldoen. De in- en opslag van webshopartikelen wordt volledig verzorgd en is beschikbaar voor verschillende type opslag, zoals pallet, legbord stelling en flow rack. Ook voor lengtegoederen en ADR-goederen is warehousing bij e-Fulfilment Hub mogelijk. Tevens wordt het mogelijk gemaakt realtime logistieke processen te monitoren en hierop te acteren middels de tool e-warehouse.

Wilt u meer weten over warehousing bij e-Fulfilment Hub? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

  Wilt u meer weten over onze warehousing oplossingen?

  Verlaag je voetprint, verhoog je impact

  CONTACTINFORMATIE

  Fahrenheitstraat 11
  6003 DC te Weert
  0495-788118
  [email protected]