Duurzaamheid is maatwerk

Op donderdag 20 mei 2021 organiseerde e-Fulfilment Hub een webinar rondom het thema duurzaam verpakken. Na een introductie door directeur Bart Verlegh ging Willem van Hoof, business development manager van e-Fulfilment Hub, dieper in op de duurzame waardepropositie. Daarbij werd duurzaamheid bestempeld als maatwerk. Dit werd geïllustreerd aan de hand van drie voorbeelden en een presentatie van Peter Nieuwland, verpakkingsspecialist bij Moonen Packaging

Duurzaamheid is maatwerk

Duurzame e-fulfilment is maatwerk

Kleine webshops hebben vaak de ambitie om duurzaam op te schalen, waar grote webshops geïnteresseerd zijn in de kwantitatieve KPI’s op duurzaamheid om op te rapporteren, bijvoorbeeld CO2-uitstoot. Daarnaast bepaalt het type product in hoge mate de oplossing.

De verpakking is erg belangrijk in dit geheel. Hier is niet alleen veel te winnen als het gaat om duurzaamheid, het is ook een van de belangrijkste touchpoints. Dit werd aan de hand van drie voorbeelden geïllustreerd.

  Verpakken met aandacht

  Voor bepaalde producten zoals verzorgingsproducten voor moeder en kind is de verpakking een belangrijk brand touchpoint. Het is vaak een cadeau en dient een luxe en duurzame uitstraling te hebben. Hierdoor is het belangrijk dat er met aandacht naar de verpakking gekeken wordt. Zo maken we gebruik van duurzame materialen en een plasticvrije inpaklijn, dient het product niet te beschadigen en geven we met de verpakking een persoonlijke touch aan het product.

  Efficiënt en duurzaam verpakken

  Andere producten, zoals vervangingsonderdelen voor de pleziervaart, vragen om een snelle en efficiënte verzending door heel Europa. Ook hiervoor is het belangrijk goed over de verpakking na te denken. Zo dienen de producten in een stevige doos verpakt te worden en proberen we tevens winst te behalen door volume en materiaal te beperken.

  Schade en afval beperken

  Weer andere producten vragen om een heel ander perspectief. Grote producten als PV-systemen voor off-grid wonen lopen snel beschadigingen op. Hier dient met verpakken dus rekening mee te worden gehouden. Daarnaast geldt dat klanten die bewust een duurzame keuze maken niet opgezadeld willen worden met veel afvalmateriaal. Samen met een palletbouwer onderzoeken we nu de meest veilige en duurzame oplossing.

  Duurzaamheid is maatwerk

  De drie voorbeelden laten al zien dat duurzaamheid maatwerk is. Verpakkingen spelen een essentiële rol, echter bepaalt het perspectief vanuit het type product vaak in hoge mate de oplossing die geboden wordt. Heeft u vragen over onze duurzame waardepropositie of wilt u meer weten over onze duurzame verpakkingsoplossingen? Download dan de kennisrapportage van het webinar via onderstaande button of vraag vrijblijvend een offerte aan!

  Wilt u meer weten over onze duurzame verpakkingsoplossingen?

  Verlaag je voetprint, verhoog je impact

  CONTACTINFORMATIE

  Fahrenheitstraat 11
  6003 DC te Weert
  0495-788118
  [email protected]